Social media tips

Instagram! Wat zijn de trends voor 2020?


Wat zijn de trends voor Instagram voor de aankomende periode? Later, plannerapp voor Social Media, heeft de trends voor ons op een rijtje gezet. Ik deel ze graag met je!

Instagram trends voor 2020

🌺 #1 Allereerst natuurlijk de ontwikkeling van Instagram Shops. Ik heb het al eerder genoemd, maar straks kunnen we niet alleen op Facebook shoppen, maar ook op Instagram!

🌺 #2 Nog zo’n ontzettende inventieve trend: caroussel posts! We kunnen straks maar liefst 10 afbeeldingen tegelijk posten. Perfect voor storytelling en brand promotion.

🌺 #3 Sinds corona zijn er nog nooit zoveel mensen live gegaan op Insta, een verhoging van maar liefst 70%. Dit wordt gezien als een mega trend voor aankomende periode: live wordt mainstream.

🌺 #4 IGTV wordt steeds belangrijker. Wellicht ben je het al vaker tegen gekomen, IGTV. Video’s, selfie filmpjes en live streams worden op IGTV gepost. Ook bedrijven zullen hier steeds vaker gebruik van gaan maken.

🌺 #5 Nieuwe toffe stickers speciaal voor Small businesses. Instagram probeert hiermee de kleine bedrijfjes extra ruimte te geven voor promotie. Veel kleine bedrijven hebben het nu extra moeilijk, dus Insta probeert zo haar steentje bij te dragen.

🌺 #6 Instagram Challenges. Tja, dit is vooral geboren uit verveeldheid. Tk Tok lanceerde al diverse challenges die viral gingen. Insta wilt niet achterblijven op dit gebied. Maar worden we hier dan echt blij van?

🌺 #7 Memes nemen het over! Grappige teksten filmpjes en/of plaatjes zijn steeds belangrijker. Ze worden veel geliked en gedeeld. Bedrijven die alleen maar statements posten worden steeds populairder.

🌺 #8 AR filters. We posten niet zomaar foto’s, maar het moet nog mooier, bijzonderder, kunstiger etc. Er komen prachtige filters die jou helpen om echte artie foto’s te posten.

Dit zijn ze dan! De Instagram trends voor de aankomende periode. Wat vind je ervan? Waar wil jij je aankomende maanden echt mee bezig gaan houden? Je hoeft natuurlijk niet alle trends te volgen. Maar wil je toch een beetje bij blijven op Insta, is het goed om je strategie er nog eens goed op na te lopen. Mocht het nodig zijn, pas je je strategie aan. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan kan ik dat ook voor je doen. Kijk hier voor de opties!

Ik zie je snel, op Insta!

Categories:

Tags:

Comments are closed